Актуално

Към всички, които се интересуват от дислексията




понеделник, 22 ноември 2010 г.


Ето едно отворено писмо до всички желаещи да помогнат!




Здравейте, колеги,

Надявам се, че сте добре.

Както знаете, Център за приобщаващо образование работи по проект ЕМБЕД  за прилагането на практики в обучението през целия живот съобразени с дислексията.


Много от вас взеха участие в Кръглата маса в София за политиките и практиките в сферата на дислексията и попълниха въпросниците, които ни помогнаха да получим по-задълбочено разбиране за проблемите на децата с дислексия, за което изключително ви благодарим.

Като част от проекта бяха преведени на български информационни материали, онлайн инструменти за оценка и програми за асоциативни карти, събираме информация за технически и софтуерни продукти, които да подкрепят децата с обучителни трудности.

Можете да разгледате сайта на проекта (много от нещата предстои да се качат до края на месеца) на адрес http://www.embeddyslexia.eu/home-bg - секцията на български.

За да популяризираме сайта обаче имаме нужда от вашата помощ - моля ви, качете на вашите сайтове линк към него в секциите си с полезна информация или ресурси.

Достатъчно е да пише:

EMBED – Прилагането на практики в обучението през целия живот съобразени с дислексията, е международен проект за индивидуална подкрепа на хората с дислексия в цяла Европа. Сътрудничеството на шест държави подкрепено от Програмата за обучение през целия живот на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура на Европейския съюз.  И да има линк http://www.embeddyslexia.eu/home-bg.

А когато сложите линка, просто ми пратете линк от вашия сайт за базата ни с данни.

Надявам се, че няма да ви отнеме време и усилия. Ако можете го напрвете понеделник или вторник, защото имаме конференция в Унгария следващата седмица и ще е чудесно да представим силна подкрепа от българска страна.

Благодаря предварително. Вашата подкрепа означава много за нас.

Поздрави и успешна седмица,
Маргарита Аспарухова

--
Centre for Inclusive Education
60 Ekzarh Yosif Str., fl.1
Sofia 1000, Bulgaria
tel:    +359 2 870 20 63
www.cie-bg.eu

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Лектори

Copyright © 2012 • Ресурсен център - Перник • Всички права са запазени и са обект на авторско право